divendres, 31 d’octubre del 2014

Eureka!!

Eureka, del grec εὕρηκα, héurēka, és una expressió que vol dir "ho he trobat!", "ho tinc!", entès com el fet d'haver descobert o tenir els resultats esperats d'alguna cosa.

Aquesta famosa exclamació va ser atribuida al matemàtic, astrònom i filòsof Arquímedes quan va descobrir que "un cos insoluble total o parcialment submergit en un fluid (líquid o gas) en repòs rep una força de baix cap a dalt igual al pes del volum del fluid que desallotja". Aquest concepte és el que coneixem avui dia com a densitat.

A propòsit d'aquest mot, i en relació al resultat de les votacions de fotofilosofia, dir que nosaltres també podem cridar per fi un gran Eureka, perquè hem pogut votar sense que res, ni ningú ens ho hagi prohibit, i per fi tenim els resultats de les fotofilosofies que representaran a l'escola el proper 19 de novembre a la Facultat de Filosofia de la UB.

No recordo un any tan i tan renyit com aquest en el que, inclús, gairebé la totalitat de les fotofilosofies han rebut almenys un vot, cosa que evidencia la gran qualitat dels treballs presentats. Com així indiquen els resultats, llevat del primer lloc que ha estat escollit per diferència, la resta han tingut uns resultats molt igualats, i fins a últim moment no sabíem quines entraven i quines quedaven fora de la llista de les més votades.

No m'allargo més i dono a conèixer, finalment, les fotofilosofies escollides:

1a FOTOFILOSOFIA:

6. És la vida un somni? del Jett Kirkerud (23 vots)

2a FOTOFILOSOFIA:


3es FOTOFILOSOFIES:

41. Sabem realment qui som? de l'Albert Portero (12 vots)
13. Estaria orgullosa la nena que era de la persona que sóc ara? de la Maria Jiménez (12 vots)
3. Si és ella que ens dóna la vida, per què la malmetem? de la Roser Martí (12 vots)
1. Com un ser tan petit et pot canviar tant la vida? de la Marta Oset (12 vots)


Felcitats a tothom per la feina ben feta, i en especial a l'alumnat escollit per representar l'escola amb les seves fotofilosofies.