diumenge, 27 de setembre del 2009

1. Calen paraules per comunicar-se?




La parla és una capacitat humana que s'ha desenvolupat al llarg dels segles, però, abans de que les persones posseíssin aquesta característica, com s'ho fèia la gent, per comunicar-se? Una de les maneres, com s'indica a la fotografia, son els gestos. Tot hi que fa milers d'anys que utilitzem la veu per fer-nos entendre, hem perdut la capacitat de fer servir altres mètodes?

7 comentaris:

lourdes ha dit...

No ho crec pas. La comunicació no-verbal sempre ens acompanya, sobretot en les nostres paraules, i fins i tot les arriba a substituir: quantes vegades hem deixat a mitges un comentari i amb l'expressió de la nostra cara ja ho hem dit tot?

Unknown ha dit...

Estic totalment d'acord amb la Lourdes, ja que alhora de comunicar-nos, no només utilitzem les paraules per expressar tot allò que volem. Els gestos, la mirada, etc. ens ajuden transmetre sentiments, emocions... que les paraules no poden.

joanfer ha dit...

Llavors, si no calen les paraules per comunicar-nos, per què de vegades existeix tanta mancança de comunicació entre les persones?

Jordi Beltran ha dit...

Serveixin aquestes paraules per felicitar-bvos per aquest blog tan wapo.

Snail ha dit...

Lourdes i Nasser, si us n'adoneu, parleu de gestos que acompanyen paraules. Jo pregunto: podem comunicar-nos tan sols amb gestos? I no em refereixo a l'idioma dels sord-muts, ja que aquest ha estat establert per persones que poden parlar, que van discutir a viva veu sobre la normativització d'aquest llenguatge. Podriem comunicar-nos si mai haguessim tingut la capacitat de la parla?

Unknown ha dit...

Snail, al igual que els gestos ens ajuden a expressar algunes coses que amb les paraules no les podem expressar, necessitem les paraules per a expressar coses que amb els gestos no podem. Per tant, no podem afirmar que només amb gestos ens podem comunicar.

joanfer ha dit...

Moltes gràcies, Jordi, pel teu compliment. Esperava que et responguessin alguns dels meus alumnes, però com que no ho han fet, doncs ho faig jo. Només et demano que no els hi tinguis en compte, en el fons no són tan antipàtics... ;P

Una abraçada