dissabte, 25 d’abril del 2015

El racisme

Després de la colonització dels països europeus als països del sud, fa més de cent anys, va esdevenir la paraula racisme, que es definiria com aquelles creences que opinen que una raça és superior a una altre.

El racisme sempre ha portat molts problemes entre la humanitat. Ens queixem de que volem igualtat de condicions entre nosaltres, però com ho pretenem aconseguir si no som capaços de respectar les cultures que ens envolten? No val la pena marginar socialment a la gent d'altres races només per la seva cultura perquè tots tenim una cultura diferent ja que tots pensem diferent i , per tant, creiem en coses diferents. No per ser diferent ets millor o pitjor, tots som humans i com a humans ens hem de respectar entre nosaltres. El respecte és el punt número u si volem aconseguir la pau i la igualtat. El dia que tothom respecti a tothom podrem fer un pas cap a la pau.

A la pel·lícula American History X es treballen molts temes, però el principal i el que fa que els personatges siguin com són és el racisme. No fa gaires anys, als EEUU el racisme entre "negres" i "blancs" es va remarcar fins al punt de fer escoles per  negres i escoles per blancs, autobusos per negres i autobusos per blancs... i així amb tot. Es podria dir que es va dividir la societat. El problema va ser que de generació en generació els pares inculcaven als fills que l'altre cultura s'havia d'odiar. Això va donar pas a que moltes famílies fessin bogeries, com en Derek a la pel·lícula que mata a dos negres. A la presó, en Derek comparteix feina amb un negre que fa que descobreixi que són iguals. Després de conèixer a aquest noi la vida d'en Derek ha canviat, la seva mentalitat ja no és la mateixa perquè s'ha adonat de que estava equivocat.

Jo opino que la paraula "racisme" no hauria ni d'existir. Només porta problemes entre persones i cultures i, tot i que actualment sembla que s'ha superat, encara hi ha molta gent que no té aquest respecte cap a noves cultures.

Marta O.